
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
TMGD – Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
TMGD Nedir?
2010 yılında ülkemizde ADR tarafından düzenlenen yeni kanunlar çerçevesinde yeni bir anlaşmaya varılmıştır. Bu anlaşma ülkemizde 2014 yılından sonra Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması hakkında yeni bir yönetmeliğin meydana gelmesine yol açmıştır. ADR hükümlerinin uygulandığı bu tarihten sonra Tehlike Madde Güvenlik Danışmanı zorunluluğunu da ortaya çıkartmıştır.
Yeni yönetmelik kapsamında Tehlikeli Madde Taşımacılığı ile gönderim yapan, paketleyen, dolduran ve taşımacılık faaliyetlerini gerçekleştiren işletmeler tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmek zorundadır. Ayrıca bu kişiler güvenlik danışmanlarından da hizmet almak zorundadırlar.
Nasıl TMGD Olunur?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak istiyorsanız lisans mezunu olmanız ve UDHB tarafından yetkilendirme yapan eğitim kurumlarından 49 saatlik TMGD eğitimi almanız gereklidir. Bu şartları yerine getirdikten sonra Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan sınavda da 70 puan almanız gerekmektedir. TMGD Eğitmeni olmak için ise 80 puan almanız gerekmektedir. Bakanlık aynı zamanda sizlerden yabancı dil de istemektedir.

ACAR OSGB – Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

TMGD Eğitimine Kimler Katılmalı ?
Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan, elleçleyen, etiketleyen ve ambalajlayan firmaların tehlikeli maddeler konusunda uzmanlaşmak isteyen yöneticileri
Tehlikeli maddeler konusunda hızlı bir kariyer hedefleyen herkes.
Akademisyenler
Firma bünyesinden veya ayrı bir danışmanlık faaliyeti olarak yetkili TMGD – Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olarak çalışmak isteyenler veya bu konuda kendilerine veya firmalarına ciddi bir bilgi ve uzmanlık yaratmak isteyenler
Bir TMGD Kaç Firmaya Danışmanlık Yapabilir ?
Bir TMGD, en fazla 5 işletmeye danışmanlık yapabilir.
ADR Sözleşmesi’nin Getirdiği Yükümlülükler Nelerdir ?
Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), 01.01.2014 tarihinde uygulamaya girdi. Kanuni düzenlemeler sadece tehlikeli maddeleri taşıyanları değil aynı zamanda tehlikeli madde üreten, depolayan ve ambalajlayanları da yakından ilgilendiriyor.
ADR Sözleşmesi ve Yönetmelik ile yapılan düzenlemeler ile ilgili yükümlü taraflar:
- Gönderen
- Paketleyen
- Yükleyen
- Dolduran
- Taşımacı
- Sürücü ve Araçta Bulunan Diğer Görevliler
- Alıcı
- Boşaltan
Tank-Konteyner/Taşınabilir Tank İşletmecisi

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetimizden yararlanmak için iletişime geçiniz.
Referanslarımız